15 juni: Studiemiddag Quantumkoffer op UT

  Bèta Steunpunt Oost
  Door Bèta Steunpunt Oost

  Quantumwereld is een nieuw een uitdagend onderdeel in het examenprogramma natuurkunde dat we graag enigszins tastbaar willen maken voor leerlingen door geschikte practica.  

  Quantum is te doen: nascholing en presentatie quantumkoffer

  Op 15 juni 2015 verzorgen ELAN en Twente Academy (Universiteit Twente) een nascholing en presentatie over de quantumkoffer. Dit is een leskoffer ontwikkeld met leerling- en demonstratiepractica die door scholen gehuurd kan worden. In deze koffer zitten een dubbelspleetexperiment, foto-elektrisch effect, waterstofspectrum en kleurstofspectrum. Tijdens de studiemiddag gaan we in op de didactiek van quantumwereld, laten de leskoffer met alle experimenten zien, gaat u zelf met de experimenten aan de slag en gaan we samen met u de inzet in de klas bespreken.

  imageHet programma:

  • Presentatie “Quantum in de les”
  • Carrousel met alle proeven uit de koffer(s)
  • Uitleensysteem en vervolg

  Datum:

  15 juni 2015

  Tijd:

  15:00 – 18:00 h (inloop 14.45 h)

  Plaats:

  Universiteit Twente, Enschede

  Kosten:

  Geen (no-show fee: 50,- euro)

  Inschrijven:

  Kan via deze link

  Meer informatie:

  ingrid.breymann@utwente.nl


  De nascholing is met 3 SLU opgenomen in het lerarenregister.

  Be Smart: Boost Technology, Jaarconferentie Nationaal Techniekpact 2020

  U kunt deelname aan deze nascholing combineren met de Jaarconferentie van het Nationaal Techniekpact 2020, Be Smart: Boost Technology, die om 11:00 h in Hengelo begint. Let er dan wel op dat u eigen vervoer naar de UT meeneemt en niet in Hengelo achterlaat. Meer informatie over de techniekpact conferentie vindt u op techniekpact.nl/agenda/jaarconferentie-nationaal-techniekpact-2020.