Terugblik Saxion Innovation Days voor Talentvolle Havisten

  Bèta Steunpunt Oost
  Door Bèta Steunpunt Oost
  Terugblik Saxion Innovation Days voor Talentvolle Havisten

  Talentvolle havisten uit hun comfortzone tijdens Saxion Innovation Days


  Op donderdag 29 en vrijdag 30 oktober jl. vonden de Saxion Innovation Days plaats bij Saxion Enschede. Een intensief programma waarbij talentvolle havisten én docenten van verschillende scholen in teamverband aan de slag gingen met Living Technology opdrachten. Living Technology is overal, het is wanneer technologie in aanraking komt met mens en samenleving en kan gaan over duurzaamheid, ethiek, zorg, onderwijs, dienstverlening en nog veel meer.

  Verdeeld over zeven teams werkten de havisten aan opdrachten, waarbij de impact van de snelle technologische ontwikkelingen op de mens centraal stond. Als team moesten ze in korte tijd tot originele inzichten komen. De groep docenten kreeg de opdracht over hoe zij van plan zijn om talentvolle leerlingen in hun onderwijs volledig tot hun recht kunnen laten komen.

  Deense Kaospilot

  Het Deense Kaospilot vormde de basis gedurende de Saxion Innovation Days. Het is een nieuwe manier van werken en leren, waarbij het onderwijs niet wordt gegeven in de vorm van lessen. In het reguliere onderwijs ga je oplossingsgericht te werk. Bij deze methode bekijk je eerst alle invalshoeken waarna je tot de eindconclusie komt.

  Ontwikkel je talent - kom uit je comfortzone

  Niet alleen de oplossing van het vraagstuk stond centraal, maar vooral ook de weg er naartoe. Persoonlijke groei en ontwikkeling, het stimuleren en ontdekken van eigen talent en het werken in teamverband behoorden tot de speerpunten. Een pittige uitdaging waarbij reflectie op eigen gedrag, feedback geven aan elkaar en uit je comfortzone komen allemaal elementen waren van deze tweedaagse. Uiteindelijk presenteerden de groepen aan elkaar hun bevindingen op een originele manier. Van een kort filmpje tot een presentatie in debatvorm, alles was mogelijk.

  We kijken in ieder geval terug op twee succesvolle dagen waarbij ieder zijn of haar talent weer een stukje verder ontwikkeld heeft!

  image

  Terugblik

  Een voorbeeld filmpje dat gemaakt is door een groep havisten tijdens de Innovation Days is hier te vinden. Zij kwamen met dit eindresultaat op hun vraagstuk: Hoe ziet de mens eruit over 20 jaar?

  De Saxion Innovation Days zijn onderdeel van het Havo Top Talent Programma, dat georganiseerd wordt door Saxion Programma Bètatechniek in samenwerking met het Saxion Top Talent Programma.

  Terug naar de nieuwsbrief januari 2016