Een geslaagde Hannover Messe Challenge

  Bèta Steunpunt Oost
  Door Bèta Steunpunt Oost
  Een geslaagde Hannover Messe Challenge

  Een geslaagde Hannover Messe Challenge


  Op maandag 25 april hebben 330 Twentse bovenbouw vwo en havo scholieren de Hannover Messe bezocht, de grootste innovatie en technologiebeurs van Europa. De dag werd mogelijk gemaakt door de Universiteit Twente, Saxion, Techniekpact, Provincie Overijssel en enkele high tech bedrijven uit de regio.

  In 7 bussen vertrokken de leerlingen, docenten en begeleiders ‘s ochtends vroeg vanaf verschillende plaatsen in de regio. De Hannover Messe Challenge stond in teken van James Bond films en alle technische snufjes die Bond van zijn technische expert Q aangereikt krijgt om zijn missies te volbrengen.

  Meet & greet met Jet Bussemaker

  Bij aankomst werden de deelnemers welkom geheten door Jet Bussemaker. Zij sprak over vrouwen in de techniek en haar visie op technologie en de scholieren konden vragen stellen. Pieter Boerman van de University of Twente en Jos van Erp van HighTech NL leidden de dag vervolgens verder in.

  De beurs op!

  De leerlingen kregen 3 uur de tijd om door de beurshallen en langs de bedrijvenstands te gaan waar zij interesse in hadden. Alle high tech top bedrijven waren aanwezig, vanuit verschillende technologische sectoren: Energie en duurzaamheid, Onderzoek en technologie, Digitale Fabriek, Industriële Automatisering en Industriële voorziening. Binnen deze sectoren was Industry 4.0 een belangrijk, terugkerend thema: de digitalisering en integratie van industriële systemen is de toekomst. In het drukbezochte Holland High Tech paviljoen waren alle Nederlandse technologische innovaties van deze tijd te vinden. Eenmaal terug in de zaal werkten zij hun ideeën uit voor het combineren van innovatieve technologieën van ten minste twee exposerende bedrijven in één creatief business plan. Pieter Boerman presenteerde de prijs: een bioscoopbezoek en een kijkje achter de schermen van Kinepolis in Enschede! De prijs wordt binnenkort uitgereikt aan het groepje met het beste businessplan.

  Wetenschapsquiz

  Ter afsluiting van de inspirerende dag deden de leerlingen mee aan de wetenschapsquiz van UT hoogleraren Guus Rijnders en Erwin Hans, en Saxion lector Cas Damen. Zij presenteerden vragen over onder andere nanotechnologie, bedrijfskundige efficiëntie en effectiviteit, medische technologie, en de Hannover Messe. De groep met de meeste punten bestond uit leerlingen van De Grundel, het Bataafs Lyceum en het Twickel!

  De gehele terugblik kunt u hier teruglezen en ook is er een aftermovie te zien. Meer foto's zijn te bekijken op de Twente Academy Facebook.

  Terug naar de nieuwsbrief juni 2016