24 juni: ATLAS EXPO - eerste lichting University College Twente vliegt uit

  Bèta Steunpunt Oost
  Door Bèta Steunpunt Oost
  24 juni: ATLAS EXPO - eerste lichting University College Twente vliegt uit

  Eerste lichting University College Twente vliegt uit


  University College Twente ‘Class of 2016’ trekt de wereld in

  Op 25 juni aanstaande studeert de eerste lichting studenten van University College Twente af. Deze studenten zijn in 2013 als eersten gestart met de bacheloropleiding Technology, Liberal Arts & Sciences (afgekort ATLAS). Ze hebben nu de eindstreep behaald. We nodigen u van harte uit om op
  24 juni onze speciale ‘ATLAS EXPO’ bij te wonen, waar u zelf kunt zien en ervaren wat deze opleiding de studenten heeft gebracht.

  Ervaar de UCT-opleiding zelf tijdens ATLAS EXPO op 24 juni

  Nieuwsgierig naar de unieke multidisciplinaire opleiding van University College Twente? Ervaar het zelf tijdens de ATLAS EXPO op 24 juni (12.00 tot 18.00 uur). In de gebouwen Citadel, Ravelijn en de Waaier van de University of Twente kunt u ontdekken wat studenten tijdens hun projecten hebben volbracht (‘Explore’), onder begeleiding van studenten een typische interactieve ATLAS-workshop ervaren (‘Experience’), en enthousiast worden van de visie, ambitie en achtergrond van University College Twente (‘Be Inspired’).

  Meer informatie hierover vindt u binnenkort op onze decanenwebsite.

  Eerste ATLAS’ers krijgen diploma op 25 juni

  Op 25 juni ontvangen de eerste 25 ATLAS-studenten tijdens een feestelijke bijeenkomst voor genodigden hun bachelordiploma van University College Twente. Na drie jaar studeren slaan de studenten van deze ‘Class of 2016’ nieuwe wegen in. UCT is de enige university college in Nederland die technologie combineert met sociale wetenschappen. Onze multidisciplinaire Engelstalige bacheloropleiding trekt studenten aan die opvallen door hun brede interesse en grote nieuwsgierigheid. Met deze unieke aanpak leidt UCT haar nieuwe generatie ingenieurs en wereldburgers op. Wat ons betreft zijn deze jonge, talentvolle mensen klaar om oplossingen te ontwerpen voor uitdagende, internationale vraagstukken in een brede sociale, culturele en politieke context. Tijdens de graduation kunnen alleen genodigden komen.

  Toekomstplannen van de Class of 2016

  De opleiding van University College Twente biedt de studenten een zeer breed toekomstperspectief. Zij kunnen na hun bacheloropleiding nog alle kanten op en de mogelijkheden die ze na hun afstuderen hebben is zeer uitgebreid. De meesten van hen kiezen ervoor om een masteropleiding te volgen. Dat blijkt wel uit de zeer uiteenlopende richtingen die de afgestudeerden van de ‘Class of 2016’ inslaan: van nanotechnologie en kunstmatige intelligentie tot watermanagement en duurzame ontwikkeling & ethiek.

  Wij zien u graag op de 24ste!