Ding mee naar de NRO-onderwijsprijs

  Bèta Steunpunt Oost
  Door Bèta Steunpunt Oost
  Ding mee naar de NRO-onderwijsprijs

  De NRO-onderwijsprijs


  Ben je leraar of schoolleider? Heb je inzichten uit relevant wetenschappelijk onderzoek op een doeltreffende manier vertaald naar de onderwijspraktijk in het schooljaar 2015 – 2016? En heb je collega’s binnen en buiten de school hierover weten te enthousiasmeren? Dan ben jij wellicht de toekomstige winnaar van de NRO-onderwijsprijs 2016!

  NRO-verbindingsprijzen

  Tot 30 juni 2016 is het mogelijk om mee te dingen naar de NRO-verbindingsprijzen, die op 2 november 2016 tijdens het NRO-congres uitgereikt worden. Het gaat om de NRO-onderwijsprijs (voor onderwijsprofessionals) en de NRO-VOR-praktijkprijs (voor onderzoekers), die elk 2000 euro bedragen. De NRO-onderwijsprijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt.

  • Leraren en andere onderwijsprofessionals, die op effectieve wijze binnen de school gebruik maken van inzichten uit wetenschappelijk onderzoek, komen in aanmerking voor de NRO-onderwijsprijs.
  • De NRO-VOR-praktijkprijs wordt uitgereikt aan een Nederlandse onderzoeker wiens onderzoek op doeltreffende wijze is vertaald naar een product of activiteit voor de onderwijspraktijk of het onderwijsbeleid. Het onderzoek draagt zo bij aan de vernieuwing en verbetering van het onderwijs.

  Inzending

  Om mee te kunnen dingen naar de prijs, dient je inzending voor 30 juni bij het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) binnen te zijn. Tijdens het NRO-congres op 2 november 2016 maakt de jury de winnaar bekend die 2000 euro in ontvangst mag nemen. Het publiek kiest een publiekswinnaar.

  Bekijk www.nro.nl/prijs voor meer informatie.

  Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek

  De NRO-verbindingsprijzen zijn een initiatief van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek in samenwerking met de Vereniging voor Onderwijs Research, de PO-raad en de VO-raad. Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) werkt aan verbetering en vernieuwing van het onderwijs. Dat doet het NRO door onderwijsonderzoek te coördineren en te financieren, en door de verbinding tussen praktijk en onderzoek te verbeteren.