Twente Academy wordt Pre-U

  Bèta Steunpunt Oost
  Door Bèta Steunpunt Oost
  Twente Academy wordt Pre-U

  Twente Academy wordt Pre-U


  Vanaf begin september gaat Twente Academy door onder de nieuwe naam Pre-U. Op deze manier worden de verschillende projecten en evenementen die Pre-U organiseert sterker verbonden aan de University of Twente. De verandering gaat gepaard met de adoptie van de nieuwe huisstijl van de University of Twente.

  VAN XPERIMENTA TOT MASTERCLASSES

  Pre-U biedt een uitgebreid onderwijsprogramma met als doel leerlingen te enthousiasmeren voor wetenschap, technologie en samenleving. Het programma voor de bovenbouw van het VO is gericht op kennismaking van leerlingen en hun docenten met het hoger onderwijs en oriëntatie op een mogelijke vervolgstudie. Met de activiteiten gericht op PO en VO onderbouw wordt een stimulerende verbinding gelegd tussen de wereld van de wetenschap en technologie in het vormend onderwijs.

  PO-VO-HO SAMENWERKING

  Bij de ontwikkeling van het programma werken studenten en staf van Pre-U nauw samen met docenten uit het primair en voortgezet onderwijs, experts van de University of Twente, ELAN lerarenopleidingen en Leerstoel Talentontwikkeling. Tevens wordt een netwerkfunctie vervuld in de regio door samen te werken met o.a. TMT-scholen in de regio Twente, TechYourFuture, KWT’s, Saxion, Pabo’s, de AKI ArtEZ en andere partijen op het gebied van wetenschaps- en techniekeducatie.

  Klik hier voor meer informatie en bekijk de online jaarkalander op www.utwente.nl/pre-u. Contact opnemen kan via pre-u@utwente.nl of 053 489 48 90.