• Toevoegen aan de kalender

Windesheim opent deuren tijdens Techniekdag

Door Bèta Steunpunt Oost
Windesheim opent deuren tijdens Techniekdag
woensdag, 30 oktober 2013
09:00 tot 10:00

Hogeschool Windesheim verwelkomt op 30 oktober op de Techniekdag 220 leerlingen uit 3 en 4 havo/vwo. De (leraren)opleidingen Techniek en Informatica organiseren die dag verschillende activiteiten rondom de fascinerende wereld van techniek en ICT. De techniekdag wordt georganiseerd in het kader van oktober kennismaand.

Op de Techniekdag gaan de leerlingen in twee workshops aan de slag met uitdagende en leerzame technieken. Zo worden ze uitgedaagd om onder meer de sterkste brug te bouwen, een nieuw ontwerp te maken voor een Senseo koffiezetapparaat, een computerspel te programmeren, met professionele apparatuur een stalen product te bouwen en een elektronische schakeling te maken. Door het zelf te doen, ervaren de leerlingen hoe leuk en belangrijk wetenschap en techniek zijn.
Naast het deelnemen aan de workshops kunnen de leerlingen op de bedrijvenmarkt kennis met Techniek en ICT-bedrijven. De Techniekdag maakt deel uit van de loopbaanoriëntatie en begeleiding waaraan de leerlingen deelnemen op hun eigen school.

Oktober kennismaand

Tijdens de jaarlijkse ‘oktober kennismaand’ openen honderden bedrijven, universiteiten, ziekenhuizen en (onderzoeks)instellingen hun deuren voor jong en oud om het publiek kennis te laten maken met wetenschappelijke en technische onderwerpen. Deelnemers organiseren onder meer workshops, demonstraties, lezingen en experimenten. De organisatie van oktober kennismaand wil hiermee enthousiasme, inzicht en eigen meningsvorming over wetenschap en techniek stimuleren. Windesheim levert hieraan graag zijn bijdrage en organiseert daarom jaarlijks een techniekdag.

Klik op deze link voor meer informatie.

Hogeschool Windesheim