Aanmelden
Mijn Beta Oost

Getting Practical Nederland

Getting Practical Nederland

Eigenaar: Jan Jaap Wietsma

Groepsleden: 22

Omschrijving:

Getting Practical is een in Groot Brittanië ontwikkelde cursus om docenten te helpen om praktisch werk in de betavakken effectief vorm te geven. De cursus wordt vertaald en verder ontwikkeld om ook in het Nederlandse onderwijs (basisschool en voortgezet onderwijs) te gebruiken.

Een aantal bètasteunpunten biedt de Cursus Getting Practical aan binnen hun nascholingsprogramma. Ook wordt de cursus, op verzoek, gegeven op scholen. U kunt hiervoor contact opnemen met j.j.wietsma@utwente.nl

De cursus wordt in principe in drie bijeenkomsten gegeven. Tussen de bijeenkomsten verzamelen de deelnemers uit hun lespraktijk proeven die ze met behulp van de cursus willen verbeteren. De laatste sessie wordt gebruikt om terug te kijken op de ervaring met de verbeterde proeven. De cursus biedt veel aanknopingspunten voor gesprek over de doelen en uitvoering van praktische activiteiten.

Intussen is door inzet van de NVON ook een cursusvariant ontwikkeld die speciaal afgestemd is op het werk in de onderbouw en het VMBO: Effectief Praktisch Werk.

Kijk op de pagina cursusaanbod voor meer informatie en hoe u kunt meedoen.

Deelnemers die aan de cursus mee doen of gedaan hebben kunnen gebruik maken van de groep Getting Practical uitwisseling deelnemers.

Korte omschrijving: Materiaal en projectdocumentatie van de Nederlandstalige versie van Getting Practical.
Onderwerpen (Scheidt meerdere onderwerpen van elkaar doormiddel van een komma):