Welkom bij het Techniek Steunpunt Oost. Op deze pagina vindt u informatie over het vak techniek. U kunt bij het steunpunt terecht:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de contactpersonen (zie knopje "contactgegevens" rechts).
Techniek Steunpunt Oost is een netwerk van de Universiteit Twente, de hogescholen Saxion en Windesheim en voortgezet onderwijs (VO) instellingen in Oost-Nederland met als doel het bètatechnisch onderwijs te stimuleren. Wij beantwoorden praktische en inhoudelijke vragen over het vak, ontwikkelen en onderhouden lesmodules en organiseren professionaliserings- en aansluitingsactiviteiten voor bètadocenten en TOA’s.
Techniek programma's en andere informatie voor de techniekdocent kunt u vinden op:
De technische lerarenopleidingen van Windesheim PTH organiseren jaarlijks de techniekconferentie. Deze regionale studiemiddag is inspirerend, biedt kansen en zet aan tot het nadenken over techniek en haar plaats binnen het onderwijs. Alle (aankomend) docenten die werkzaam zijn in de onderbouw van het voortgezet onderwijs, evenals overige belanghebbenden, zijn van harte welkom.
Wanneer u geïnteresseerd bent en/of meer informatie wilt kunt u de agenda in de gaten houden op de homepage van het vak Techniek of contact opnemen met Theo Last, t.last@windesheim.nl.
Iedereen komt dagelijks in aanraking met technologie. Niet alleen mannen maar ook steeds meer vrouwen zien technologie als hun toekomst. Om deze reden organiseert Twente Academy meerdere activiteiten voor leerlingen om hen bekend te maken met technische studies en te laten ontdekken of een technische carrière iets voor hen is! Zo zijn de 3 VWOers welkom op onze Bètadag, kunnen de 4 VWOers een Masterclass Robotica bij ons volgen en zijn in het bijzonder alle vrouwen welkom op onze Girlsday of op het Techniek Meidenkamp!
Kijk voor meer informatie op www.twenteacademy.nl!
De FIRST® LEGO® League (FLL®) is een wedstrijd voor kinderen van 9 – 15 jaar die met een lego robot een vooraf vastgesteld parcours met opdrachten moeten afleggen. Ze moeten daarbij de robot vooraf programmeren met Lego Mindstorms en een strategie bepalen die hun zoveel mogelijk punten oplevert. Het is een jaarlijkse wedstrijd die de jongens en meisjes uitdaagt om techniek en technologie te onderzoeken.
De opdrachten worden elk jaar opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende “challenge”. De kinderen werken in teams van maximaal tien deelnemers om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en nationale finales. Daar doen circa 30 teams in diverse wedstrijdrondes en teampresentaties hun best om de Benelux finale te bereiken. Leerlingen ervaren de lol van het ontdekken en het bedenken van ontwerpen in teamverband.
De verwachting is dat deelnemende leerlingen beter in staat zijn een profielkeuze te maken. In FLL® zijn ook de leerkrachten betrokken als coach van een team. De ervaring is dat zij na deelname beter techniekonderwijs geven.
Het thema is ieder jaar anders. Voor meer informatie over de FLL zie firstlegoleague.nl. De organisatie van de finaledag van FLL in Oost-Nederland ligt bij het Saxion. De projectleider is Jeff de Ruyter. Scholen kunnen zich aanmelden via de site www.firstlegoleague.nl. Voor meer informatie kunt u mailen met j.deruyter@saxion.nl.
Contact algemeen
info@beta-oost.nl
Saxion
a.vanbasten@saxion.nl
Universiteit Twente
nienkehuitink-pre-u@utwente.nl
Windesheim
moh.schrijnemaekers@windesheim.nl