Getting Practical Nederland

Getting Practical Nederland

Materiaal en projectdocumentatie van de Nederlandstalige versie van Getting Practical.

Pagina geschiedenis

Getting Practical cursusaanbod 2014-2015: Revisie

Laatst bijgewerkt door Jan Jaap Wietsma

image

Getting Practical wordt op verschillende manieren aangeboden.

Optie 1: On site voor docenten en toa's van één school. Als u met de collega's van uw school de cursus wilt volgen neemt u contact op met ons om af te spreken wanneer dat kan. In principe zijn drie sessies van ieder 3 uur voldoende. Doelstelling is dat deelnemers een herontwerp van hun practicum maken en dat ook uitproberen. Voor de school is de opbrengst dat een samenhangend programma van natuurwetenschappelijke vaardigheden kan worden opgezet. 

Op dit moment kunnen de steunpunten Beta Steunpunt Oost (Universiteit Twente), Zuidholland (TU Delft) en Zuid (TU Eindhoven) de training verzorgen. Informeer ook bij uw eigen regionale betasteunpunt of de cursus daar gevolgd kan worden. Het is mogelijk om vanuit een andere regio trainers op uw school te krijgen, als uw steunpunt de cursus niet aanbiedt. Reken dan op vergoeding van de reiskosten.

Doelgroep: Docenten en TOA’s Binasvakken

Data: drie dagdelen in overleg met de school. In verband met het verzamelen en testen van praktische activiteiten: tussen bijeenkomst 1 en 2 minimaal twee weken weken, tussen bijeenkomst 2 en 3 minimaal 4 weken, mits praktische activiteiten in de lessen kunnen worden uitgeprobeerd.

Kosten: € 1500,- (exclusief reistijd en reiskosten twee cursusleiders, indien de cursus buiten de regio van het steunpunt wordt gegeven)

 

Optie 2: Als onderdeel van het vaste scholingsprogramma bij de universiteiten Delft, Eindhoven en Twente. Soms is Getting Practical een onderdeel van een ontwikkelteam van een schoolvak, of wordt de cursus apart aangeboden binnen het programma.

 

In het scholingsprogramma DOT van de Universiteit Twente (vakken Na en Sk, TOA); zie: www.beta-oost.nl en www.utwente.nl/ELAN

In het scholingsprogramma Delft voor Docenten van de Technische Universiteit Delft, zie http://home.tudelft.nl/?id=7827&L=0

In het scholingsprogramma van de Technische Universiteit Eindhoven:

http://www.betabreed.nl/#scheikunde/getting-practical/

http://www.betabreed.nl/#scheikunde/getting-practical-op-school/

 

Individuele deelname aan een regionale training kost EUR 300 per deelnemer. Deelname aan de programma's DOT en DvD hebben een andere prijsstelling. Zie daarvoor de sites van deze universiteiten.

Cursusdata:

Er zijn nog geen cursusdata vastgelegd.

Overige activiteiten:

Getting Practical wordt ondersteund door de NVON, die ook helpt om de cursus bij docenten onderbouw en VMBO onder de aandacht te brengen. Er is een specifieke cursusvariant ontwikkeld voor deze doelgroep.

Inlichtingen hierover bij Mandy Stoop (nvon bureau, via www.nvon.nl) en Henny Kramers (ontwikkelaar GP, Universiteit Twente).

Training voor Trainers, najaar 2013.