Nieuwsbrief maart 2015: Revisie

Laatst bijgewerkt door Bèta Steunpunt Oost

bannerNIEUWSBRIEF MAART 2015

Graag presenteren we u de nieuwsbrief van Bèta Steunpunt Oost.

Klik hier om de nieuwsbrief in pdf te downloaden.

In deze nieuwsbrief vindt u interessante bijeenkomsten voor de volgende maanden en kijken we met het nieuwe DOT-programma ook al weer vooruit naar het nieuwe schooljaar. Verder hebben op Saxion en Windesheim diverse activiteiten voor havisten plaatsgevonden. Tot slot blikken we terug op de geslaagde conferentie Twents Meesterschap.
Genoeg te doen dus, we nodigen u van harte uit!

En wensen u veel leesplezier met deze nieuwsbrief,

Namens de coordinatoren van Beta Steunpunt Oost,

Ingrid Breymann

ACTUEEL
image DOT'S EN PLG'S IN SCHOOLJAAR 2015-2016
Vanuit de Universiteit Twente/ELAN zijn we druk bezig met de  voorbereidingen voor het komende schooljaar en het samenstellen van een aantrekkelijk aanbod docentontwikkelteams (DOT’s) en professionele leergemeenschappen (PLG’s). Lees bericht.
image HAVO TOPTALENT UITGEDAAGD
Afgelopen jaar is Saxion samen met een drietal scholen uit het voortgezet onderwijs gestart met de ontwikkeling van een uitdagend programma voor havisten die meer kunnen en willen. Lees bericht.
image

CURSUS BEROEPSGERICHT LESMATERIAAL ONTWIKKELEN STEM
Veel leerlingen plaatsen bèta en techniek nog onder de noemer nerds, overalls en vieze handen. Door activiteiten te ontwikkelen op het gebied van bèta-beroepen voor leerlingen kunnen deze vooroordelen weggenomen worden. Lees bericht. 

image KENNIS MAKEN MET LESKOFFER QUANTUMWERELD
Quantumwereld is een nieuw onderdeel in het examenprogramma natuurkunde. Om dit onderwerp enigszins tastbaar te maken voor leerlingen zijn er een aantal practica nodig. Lees bericht.
image

MASTERMATH: DUTCH MASTER PROGRAM IN MATHEMATICS
Net als voor natuurkunde (zie vorige nieuwsbrief) is de Universiteit Twente/ ELAN betrokken bij het ontwikkelen en verzorgen van nieuwe lesmodules voor docenten wiskunde. Lees bericht.

image VERNIEUWDE WEBISTE VOOR PROGRAMMA BETATECHNIEK SAXION
Met trots presenteert het Programma Bètatechniek Saxion zijn vernieuwde website. Op deze nieuwe site vindt u alle informatie rondom het programma, haar activiteiten en met wie er allemaal wordt samengewerkt. Lees bericht.
AGENDA
image

26 MAART: CONFERENTIE BETASTEUNPUNTEN IN NEDERLAND
Op donderdag 26 maart 2014, 14.00-18.30 uur vindt de conferentie Bètasteunpunten in Nederland plaats in het SLO-gebouw in Utrecht (Lange Viestraat 371, 3511 BK, Utrecht). Lees bericht.

image 30 MAART: REGIOBIJEEENKOMST ONDERNEMEND TALENT
Op maandag 30 maart, van 16.00-18.30 uur, vindt de eerste regiobijeenkomst van het talentnetwerk Overijssel en Oost-Gelderland plaats. Locatie is gebouw de Gallery op de Universiteit Twente. Lees bericht.
image 31 MAART / 28 APRIL: DAG PROEFSTUDEREN BIJ TECHNISCHE WISKUNDE
Voor 5e en 6e klas vwo leerlingen die interesse hebben in het vak wiskunde organiseert de opleiding Technische Wiskunde aan de Universiteit Twente een dagje Proefstuderen bij Technische Wiskunde. Lees bericht.
image 23 EN 24 APRIL: BOUW MET COLLEGA'S EEN 3D PRINTER
Een 3D printer kopen is één, een 3D printer zèlf bouwen is twee. Door zelf een open-source 3D printer te bouwen kent u deze van binnen en buiten. Als er iets niet goed werkt, kunt u hem zelf repareren. Lees bericht.

image 22 JUNI: AFLSUITENDE BIJEENKOMST EDUSCRUM
Op maandag 22 juni van 15-18 uur in Waaier 3 van de Universiteit Twente  zullen de Eduscrum cursussen van het afgelopen jaar worden afgesloten. Lees bericht.
image STUDIEMIDDAG WISKUNDE IN JUNI
Net als vorig jaar zal de afdeling Toegepaste Wiskunde van de Universiteit Twente in Enschede in juni weer een Studiemiddag Wiskunde organiseren voor docenten van middelbare scholen en andere belangstellenden. Lees bericht.
TERUGBLIK 
image 3-HAVO LEERLINGEN NEMEN EIGEN VINGERAFDRUKKEN ONDER DE LOEP
Maandagochtend 9 februari kwamen havo 3 leerlingen van het Bonhoeffer College op bezoek bij Saxion. Aanleiding hiervoor was dat zij zich op school bezig houden met een project op het gebied van Dactyloscopie. Lees bericht.
image

WISKUNDE D-DAG SAXION
Maandag 9 maart vond de Wiskunde-D dag plaats bij Saxion Enschede. Jaarlijks wordt deze dag georganiseerd vanuit het Programma Bètatechniek Saxion en is bedoeld voor havisten met wiskunde D in hun pakket. Lees bericht.

image WISKUNDE D LESSEN OP WINDESHEIM WEER GESTART
Eind januari zijn de lessen Logica voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs op Windesheim weer van start gegaan. Deze module is onderdeel van het vak Wiskunde D. Lees bericht.
image TERUGBLIK TWENTS MEESTERSCHAP 2015
Hebt u ook deel genomen aan de zevende editie van ‘onze’ conferentie Twents Meesterschap op 28 januari jl. aan de Universiteit Twente? Lees bericht. 


Nieuwsbrief 
Bèta Steunpunt Oost is een gezamenlijke uitgave van Hogescholen Saxion en Windesheim en Universiteit Twente. Aanmelden of afmelden kan door een e-mail te sturen naar nieuwsbrief@beta-oost.nl.

                              Nieuwsbrief banner onder