Nieuwsbrief november 2015: Revisie

Laatst bijgewerkt door Bèta Steunpunt Oost

bannerNIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015

Graag presenteren we u de november nieuwsbrief van Bèta Steunpunt Oost.

Klik hier om de nieuwsbrief in pdf te downloaden.

Er gebeurt veel: Bètaberoepen in de les, de datateams en Twents Meesterschap voor professionalisering van docenten, de Mathrace, Jet-Net Careerday, Fun Park Challenge, Meesterproef begeleiding, First Lego League en nog veel meer voor leerlingen.

Er is van alles te doen, we heten u van harte welkom in Deventer, Enschede en Zwolle. En wensen u veel leesplezier met deze nieuwsbrief.

Namens de coördinatoren van Beta Steunpunt Oost,

Ingrid Breymann

 

ACTUEEL 
image DOE MEE MET DE MATHRACE
Leerlingen uit 3 en 4 vwo kunnen nu deelnemen aan de gratis wiskundewedstrijd "Mathrace" van Twente Academy. Bij deze wedstrijd wordt er wekelijks een opgave op de website van Twente Academy geplaatst. De wedstrijd biedt de mogelijkheid om de leerlingen kennis te maken met de leuke kan van wiskunde. Lees bericht.
image BEDRIJVEN ONTMOETEN SCHOLIEREN OP DE JET-NET CAREERDAY OOST
Op 10 en 11 november organiseert Jet-Net Oost i.s.m. Techniekpact Twente de Jet-Net Careerday op de Universiteit Twente. Ruim 400 havo- en vwo leerlingen uit klas 4 en 5 krijgen de gelegenheid om op een actieve manier kennis te maken met regionale technologiebedrijven. Lees bericht.
AGENDA REGIONAAL  
image KICK-OFF MEESTERPROEF 2015 TWENTE ACADEMY 
Op vrijdag 13 november organiseert Twente Academy de Kick-Off dag van de Meesterproef voor leerlingen, expertbegeleiders, opdrachtgevers en docenten. Lees bericht.
image

FINALE FIRST LEGO LEAGUE - 28 NOV. EN 12 DEC. (SAXION)
Saxion organiseert jaarlijks de regionale First Lego League wedstrijden in Enschede en Deventer. Deze wedstrijd daagt jongeren tussen 8 -15 jaar uit om techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van opdrachten gericht op profiel- en studiekeuze. Lees bericht.

image CONFERENTIE TWENTS MEESTERSCHAP 2016: PASSIE IN HET ONDERWIJS
Op woensdag 27 januari 2016 vindt de achtste editie plaats van de conferentie Twents Meesterschap aan de Universiteit Twente. Alle docenten uit het primair- en voortgezet onderwijs, schooldecanen, beleidsmakers, schoolleiders, wetenschappers, studenten en professionals betrokken bij het opleiden van docenten zijn van harte welkom. Lees bericht.
image TALENTVOLLE HAVISTEN AAN DE SLAG TIJDENS DE INTERNATIONALE PROJECTWEEK
Van 1 t/m 5 februari 2016 vindt de Internationale Projectweek van Saxion plaats. Ruim 1000 studenten uit het 1e, 2e en 4e jaar werken samen met havo-leerlingen in teams van 7-8 personen aan praktijkopdrachten van allerlei bedrijven. Lees bericht.
 TERUGBLIK 
image EERSTE BIJEENKOMST "BÈTABEROEPEN IN DE KLAS" (WINDESHEIM)
Woensdag 14 oktober is de cursus “Bètaberoepen in de klas”, georganiseerd door Windesheim in samenwerking met een aantal bedrijven, van start gegaan. Gastheer deze middag was BMA in Zwolle. Lees bericht.
image KICK-OFF FUN PARK CHALLENGE
Vanaf 7 oktober 2015 zijn we weer van start gegaan met de voorbereidingen van de Funpark Challenge. Meer dan 1100 havisten gaan elk jaar in december tijdens de ‘Fun Park Challenge’ bij Saxion de strijd aan om het beste pretparkontwerp. De finaledagen vinden plaats op 10 en 17 december 2015 op het Saxion in Enschede. Lees bericht.
image KICK-OFF MEESTERPROEF SAXION 2015-2016
Op 29 september jl. kwamen technasialeerlingen uit 5 havo van Het Erasmus, Bonhoeffer College, De Waardenborg en Reggesteijn naar Saxion voor de kick-off van de Meesterproef. De meesterproef vormt het sluitstuk van vak onderzoeken & ontwerpen binnen het technasium. Lees bericht.
image DATATEAMS VERBETEREN ONDERWIJSKWALITEIT
Een crime en voor veel scholen een herkenbaar en hardnekkig probleem: een dalend (doorstroom) rendement in de bovenbouw of (te) lage examenresultaten. Datateams van verschillende Carmelscholen deden de afgelopen twee jaar grondig onderzoek naar dit soort problemen en kwamen tot soms verrassende uitkomsten. Deze presenteerden zij op donderdag 25 juni 2015 in Raalte tijdens een ontmoetingsmiddag en tevens feestelijke afsluiting van het project. Lees bericht.

 

Nieuwsbrief Bèta Steunpunt Oost is een gezamenlijke uitgave van Hogescholen Saxion en Windesheim en Universiteit Twente. Aanmelden of afmelden kan door een e-mail te sturen naar nieuwsbrief@beta-oost.nl.


                              Nieuwsbrief banner onder