Pagina geschiedenis

Nieuwsbrief juni 2016: Revisie

Laatst bijgewerkt door Bèta Steunpunt Oost

 

bannerNIEUWSBRIEF JUNI 2016

Voor u ligt een nieuwe editie van onze nieuwsbrief met interessante activiteiten voor de volgende periode.

Klik hier om de nieuwsbrief in pdf te downloaden.

We danken u alvast voor uw steun en wensen u veel leesplezier.

Namens de coördinatoren van Bèta Steunpunt Oost,

Ingrid Breymann

ACTUEEL  
  PARTNERSCHOOL, DOOR SAMENWERKING INSPIREREND ONDERWIJS
  NIEUWE PROGRAMMA'S INF4ALL EN CHEM4ALL
image INSCHRIJVEN VOOR DOT's EN PLG's
De Universiteit Twente biedt ook in het volgende studiejaar docentontwikkelteams (DOT's) en professionele leergemeenschappen (PLG's) aan. Deze bestaan uit docenten die onder begeleiding van een medewerker van de Universiteit Twente en eventuele experts gezamenlijk werken aan de vernieuwing of verbetering van hun onderwijs of aan een voor hun onderwijs relevant probleem. Lees bericht. 
  HANDBOEK LESSON STUDY GEPRESENTEERD
     image LEVEN MET ROBOTS VOOR HAVO DOOR VERENIGING NLT GECERTIFICEERD
Op 24 mei 2016 heeft het bestuur van de Vereniging NLT de module Leven met Robots gecertificeerd. Het is de eerste module over het onderwerp robotica bij NLT voor de havo. Lees bericht.
  BÈTASCHOLEN RICHTEN NIEUWE VERENIGING OP
image BEZOEK HET LEERLINGENLAB VAN DE UNIVERSITY OF TWENTE
Kom met uw klas naar het Leerlingenlab van de University of Twente voor een inhoudelijk programma op het gebied van de natuurwetenschappen. Ook volgend schooljaar zijn er weer volop mogelijkheden die aansluiten bij uw lesprogramma. Lees bericht.
image DE RED ENGINEERS CHALLENGE
De RED Engineers Challenge, jaarlijks georganiseerd door Twente Academy Young, Saxion en Twente Branding, krijgt dit jaar een nieuwe invulling. Deelnemende scholen volgen in mei en juni twee gastlessen over duurzaamheid, duurzame innovaties en ontwerpen. Tijdens de finaledag presenteren de deelnemers hun ideeën. De vier beste ideeën gaan door naar het televisieprogramma GreenTech (RTL4). Lees bericht. 
AGENDA REGIONAAL  
           image NASCHOLING INFORMATICA VAN NETWERK NOORD
Netwerk Noord biedt vanaf september een nascholing Informatica aan die is afgestemd op het nieuwe examenprogramma dat naar verwachting vanaf 2019 zal gelden. Lees bericht.
  STUDIEMIDDAG WISKUNDEDOCENTEN OP UNIVERSITEIT TWENTE 
  WEBCAST DATA-ANALYSE IN DE PRAKTIJK VOOR BÈTADOCENTEN 
  EXTRA STUKJE 
TERUGBLIK  
image

AFSLUITING MODULE LOGICA
Op donderdag 26 mei 2016 hebben 23 leerlingen een certificaat ontvangen voor de module Logica, die zij bij Hogeschool Windesheim gevolgd hebben. De module Logica is een project in het kader van Wiskunde D, die Windesheim samen met de middelbare scholen in de regio uitvoert. Lees bericht.

  WISKUNDE D-DAG 
  HANNOVER MESSE 
   

 

 


Nieuwsbrief 
Bèta Steunpunt Oost is een gezamenlijke uitgave van Hogescholen Saxion en Windesheim en Universiteit Twente. Aanmelden of afmelden kan door een e-mail te sturen naar nieuwsbrief@beta-oost.nl.

                              Nieuwsbrief banner onder