Ondersteuning en verdere mogelijkheden bij het geven van de module Lab on a chip: Revisie

Laatst bijgewerkt door Jan Jaap Wietsma
We hebben het meeste informatiemateriaal online staan op de site van Beta Steunpunt Oost. Hieronder de links naar de betreffende documenten.
 
Informatieve documenten die via een link op beta-oost.nl beschikbaar zijn:
- algemene informatie over het project: http://www.beta-oost.nl/file/download/420907
- informatieblad dat in de werkgroep voor TOA's is uitgedeeld: http://www.beta-oost.nl/file/download/424011
 
De NLT module voor VWO is hier te vinden: http://www.beta-oost.nl/file/download/415470
 
Als u belangstelling hebt om de module (of in andere vakken de practica) op school uit te voeren, kunt u een leskoffer voor een aantal weken huren. Scholen die de koffer nodig hebben bij de NLT module krijgen voorrang. Kosten: basisprijs 25 euro (inclusief 1 week; 10 euro volgende weken). Bij een periode van 6 weken is dat 75 euro. Bij het lenen spreekt u een begin- en einddatum af. Zie hier voor informatie over reserveren.

We gaan er van uit dat de school zelf het transport van de koffer van en naar het Leerlingenlab bij de Universiteit Twente regelt. Dat kan op enkele manieren interessanter gemaakt worden.

1. voordat u met het lesmateriaal aan de slag gaat organiseren we een training waarin u leert hoe de module opgebouwd is en hoe alle practica uit te voeren. Neem contact met ons op als u daar belangstelling voor heeft. Na deze training kunt u de leskoffer(s) mee naar school nemen. 

2. Een student van Pre-U / Universiteit Twente of Nanotechnologie Saxion komt met de koffer op school, en verzorgt voor de docenten en TOA's een instructie. Het is ook mogelijk om het zo te plannen dat de student tijdens de eerste les met leerlingen assisteert en instructies geeft over gebruik. 

3. We geven een gastles (op locatie of via een videoverbinding).

4. U komt aan het eind van de serie lessen over de module een dag practicum doen met uw leerlingen in het Leerlingenlab. Hier kunnen proeven met, bijvoorbeeld, de Medimate lithiumchip en het zelf maken van PDMS chips uitgevoerd worden. Wanneer leerlingen een eigen ontwerp van een chip maken kunnen zij dat ontwerp met de 3D printer afdrukken en daar hun eigen PDMS chip mee maken. Ook is bezichtingen van het MESA+ Nanolab mogelijk.
 
Er wordt gewerkt aan nieuwe practica en een nieuwe set materialen met plexiglas chiphouder en zelf te maken foliechips. Intussen is ook de module Lab on a chip voor HAVO gecertificeerd om bij NLT te worden gebruikt.