Nieuwsbrief oktober 2013 - Vooraankondiging Twents Meesterschap 2014

Laatst bijgewerkt door Bèta Steunpunt Oost

Conferentie Twents Meesterschap 2014

Op woensdag 29 januari 2014 vindt bij de Universiteit Twente de zesde editie van de jaarlijkse conferentie Twents Meesterschap plaats. De conferentie staat dit jaar geheel in het teken van het thema ‘Vindingrijkheid’.

imageVindingrijkheid
Vindingrijkheid staat voor handigheid, inventiviteit, vernuft, fantasie en verbeeldingskracht. Allemaal zaken die de leerlingen van nu nodig zullen hebben om de grote vraagstukken van de 21e eeuw op te lossen en te kunnen functioneren in een snel veranderende samenleving. Hoe willen en kunnen we daar in ons onderwijs aandacht aan besteden? En hoe vindingrijk moeten leerkrachten zijn om dat te bewerkstelligen? 

Voor wie
Alle docenten uit het primair- en voortgezet onderwijs, schooldecanen, beleidsmakers, schoolleiders, wetenschappers, studenten en overige professionals betrokken bij het opleiden van docenten zijn van harte welkom.

Programma
Het programma zal bestaan uit inspirerende lezingen en een breed palet praktische workshops voor het primair- en voortgezet onderwijs.
prof. Dr. Vanessa Evers vertelt in haar keynote over de technische wetenschappelijke uitdagingen om sociale technologie en robots te realiseren en de toepassing van deze technologie in de zorg, het onderwijs en thuis.
De keynote van dr. Casper Hulshof zal ingaan op het bestaan van hardnekkige mythes over onderwijs en leren. Alle workshops voor het primair onderwijs zijn gepland in de middag.
Benieuwd naar de conferentie van vorig jaar, bekijk dan hier de foto’s.

Aanmelden
Het volledige programma, kosten en aanmelden vindt u binnenkort op onze website http://www.twentsmeesterschap.nl. Bij vragen kunt u contact opnemen met twents-meesterschap@utwente.nl.

Naar het volgende artikel

Terug naar de nieuwsbrief oktober 2013