Nieuwsbrief oktober 2013 - DOT Nanotechnologie – Lab on a chip HAVO van start

Laatst bijgewerkt door Bèta Steunpunt Oost

Docent Ontwikkelteam Nanotechnologie – Lab on a chip HAVO van start

Bèta Steunpunt Oost gaat verder met het ontwikkelen van lesmaterialen op het vakgebied nanotechnologie en Lab on a chip. Bij Saxion is in september een Docent Ontwikkelteam voor de ontwikkeling van een module voor havo gestart. Aansluitend bij de vwo module Lab on a chip wordt vooral de meer praktische insteek verder ontwikkeld om zelf chips te maken en experimenten te doen met nanodeeltjes. 

imageTechnieken als 3D printing, het gieten van chips met PDMS, of lasersnijden zijn mogelijkheden om leerlingen zelf chips te laten maken die via het FabLab beschikbaar zijn. Verder werkt de ontwikkelgroep aan experimenten met vastestof lasers, die gebruikt worden om metingen te doen in lab on a chip devices. We hopen hier experimenten mee te kunnen ontwikkelen waar leerlingen zelf nanodeeltjes kunnen maken en er metingen aan kunnen doen.

Het ontwikkelwerk zal zeker tot de zomer 2014 inbeslag nemen. Het is de bedoeling op deze site regelmatig een update te geven van de stand van zaken. Als u de ontwikkelingen wilt volgen, wilt meelezen of uittesten kunt u dat kenbaar maken bij de DOT trekker, dr. Jan Jaap Wietsma (j.j.wietsma@utwente.nl).

Vanuit Saxion, lectoraat Nanotechnology, zijn dr. Anika Embrechts en ing. Robert Wijn inhoudelijk deskundigen. Verder werken mee als docent of TOA van scholen uit de regio: Rien Visser (Apeldoorn), Klaas Beute (Zwolle), Auke Cuiper (Enschede) en Marianne Wonder (Deventer).  

Via de groep Ontwikkelgroep Nanotechnologie – Lab on a chip HAVO op www.beta-oost.nl/NLT plaatsen we tussentijds berichten over de vorderingen op onze website.

Naar het volgende artikel

Terug naar de nieuwsbrief oktober 2013