Certificaat Stuurgroep Verankering NLT voor de module Lab on a chip VWO overhandigd aan Prof dr ir Albert van den Berg

Laatst bijgewerkt door Jan Jaap Wietsma

Na een periode van vier jaar ontwikkelen is het lespakket Lab on a chip, bestaand uit de practicumkoffer en de NLT module voor vwo, gereed en bekroond met het certificaat van de Stuurgroep Verankering NLT. Prof dr ir Albert van den Berg gaf hiervoor het startsein en stelde een budget beschikbaar vanuit de Spinozapremie 2009. Op 24 juni 2010 is het ontwikkelproces van start gegaan met een bijeenkomst van alle deelnemers aan het project. In juni 2013 is de module door de Stuurgroep Verankering NLT gecertificeerd en tijdens de NLT conferentie 2014 is daarvoor het certificaat aan de ontwikkelars uitereikt.

P1230468.JPG
Op 14 febuari 2014 heeft projectleider dr Jan Jaap Wietsma het certificaat tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigd aan prof Van den Berg (r). 

Deze laatste stap bevestigt dat de module inzetbaar is door alle NLT scholen op de afdeling vwo. Intussen gaat de ontwikkeling van een variant voor havo verder. Ook binnen andere onderwijsniveau's is belangstelling voor het gebruik van het educatieve Lab on a chip lespakket.

Docenten die de module in hun programma willen opnemen wordt geadviseerd om ruim van te voren een leskoffer te reserveren. Het is mogelijk om instructie op school te krijgen of assistentie bij het uitvoeren van het practicum. Ook een masterclass is mogelijk. Kijk voor meer informatie op http://www.beta-oost.nl/pages/view/40229/huren-van-de-leskoffer.