Zaterdag 4 oktober: Open Huis / Weekend van de Wetenschap Saxion en Universiteit Twente

Laatst bijgewerkt door Bèta Steunpunt Oost

Tijdens het weekend van de wetenschap zetten Saxion en de Universiteit Twente op zaterdagmiddag 4 oktober hun deuren open voor iedereen die geïnteresseerd is in de technische innovaties die onze wereld zo mooi maken.

imageHet Open Huis wordt georganiseerd in het kader van het landelijke ‘Weekend van de Wetenschap’. Tussen 12.00 en 17.00 uur is er van alles te beleven bij Saxion en op de bruisende campus.

Saxion: M.H. Tromplaan 28, Enschede, naast het treinstation
Er is fun voor de hele familie die middag.

  • proefjes en experimenten
  • beleef virtuele werelden
  • bestuur een mini-drone
  • speel master mind tegen een robot
  • ontdek hoe zorg er in de toekomst uitziet
  • Ontwikkel je eigen App

 .... een schat aan technische hoogstandjes!

Universiteit Twente: Op de campus, Drienerlolaan 5, Enschede

imageIn gebouw de Horst worden alle bezoekers ontvangen om te beginnen aan een route vol met beleving van de wetenschap en de enige echte campusuniversiteit van Nederland. 

Voor iedereen van jong tot oud zijn er diverse activiteiten. Proefjes, demonstraties, workshops, rondleidingen: er is van alles te doen. Beleef de wereld van nanotechnologie, windtunnels, virtual reality, robots en nog veel meer.

Op www.utwente.nl/openhuis is meer informatie te vinden en de website blijft gedurende de voorbereidingen in onderhoud. Het bezoeken van het Open Huis is geheel kosteloos en inschrijving is niet nodig.

Kom langs en neem je familie, vrienden en kennissen gerust mee!


Terug naar de nieuwsbrief juni 2014