Voor 1 juli inschrijven voor DOT’s 2014-2015

Laatst bijgewerkt door Bèta Steunpunt Oost

Bent u van plan om volgend schooljaar deel te nemen aan een docentontwikkelteam? Vergeet dan niet u voor 1 juli in te schrijven. DOT’s gaan allen door bij voldoende inschrijvingen. 

imageHet aanbod van de huidige DOT’s voor de bovenbouwvakken scheikunde, natuurkunde, biologie en wiskunde zal volgend schooljaar worden voortgezet, evenals een DOT voor natuurkunde/scheikunde onderbouw en een TOA ontwikkelteam. Daarnaast zal weer een DOT ‘onderzoek en ontwerpen’ aangeboden worden voor O&O docenten die op een technasium werkzaam zijn. De DOT O&O richt zich op het ontwikkelen van vaardigheden van de leerlingen binnen het vak O&O, de concrete onderwerpen worden bepaald op basis van de samenstelling van de groep en de behoeften van de deelnemers.

Wiskunde onderbouw
Voor wiskunde docenten van de onderbouw zal een DOT aangeboden worden waarin zij aan de slag gaan met ‘Lesson Study’. Dat betekent samen een les voorbereiden, de les live uitvoeren, nabespreken, bijstellen en opnieuw uitvoeren waarbij de focus altijd ligt op het leren van de leerlingen.

Professionele leergemeenschappen
In hetzelfde genre worden volgend schooljaar twee nieuwe professionele leergemeenschappen aangeboden: ‘Nieuwe lesvormen met moderne ICT’ en ‘Leerling als onderzoeker’. Zie ook het stuk over “Professionele leergemeenschappen” in de nieuwsbrief van januari.

Data
De DOT’s vinden maandelijks plaats op maandag middag van 15:00 – 18:00 h, en wel op: 8 sept., 6 okt., 10 nov., 8 dec. 2014, 12 jan., 9 feb., 9 maart, 13 april, 11 mei, en 8 juni 2015.

Inschrijven voor deelname
Het volledige aanbod en aanmeldformulier vindt u hier.

Voor vragen kunt u terecht bij Ingrid Breymann


Terug naar de nieuwsbrief juni 2014