Nascholing Statistiek, najaar 2014, Universiteit Twente

Laatst bijgewerkt door Bèta Steunpunt Oost

Deze nascholing wil de docenten bovenbouw havo/vwo inleiden in het nieuwe Statistiek-examenprogramma per 2015 op dit schooltype. Er zijn vier bijeenkomsten en deze zijn verdeeld over de onderwerpen Simuleren, Verdelingen, Schatten en Toetsen. Het programma dat we volgen is ontwikkeld door de Radboud Docenten Academie in Nijmegen.

imageMet voorbeelden (door deelnemers in te brengen) en opdrachten (van onze kant) lopen we langs de nieuwe domeinen van het programma. Het interpreteren van data (grote datasets) wordt een belangrijk issue, inzet van ICT is onontbeerlijk. Voor leerlingen wordt redeneren (wiskundige denkactiviteit) belangrijker dan berekeningen uitvoeren.

In elke bijeenkomst wordt eerst de onderliggende (wiskundige) theorie gedoceerd, daarna gaan de deelnemers in groepjes aan de slag met opdrachten. We maken ook gebruik van het ontwikkelde studiemateriaal uit de Profi-scholen en uit de Google Leergang.

Data en tijd:
9 oktober, 30 oktober, 20 november, 11 december 2014, telkens van 16:00 – 20:00 h.

Kosten:
375,- euro per docent, inclusief een warme maaltijd, voor de 2e en volgende docent(en) van een school 300,- euro.

Informatie en inschrijven:
Meer informatie bij Gerard Jeurnink (G.A.M.Jeurnink@utwente.nl), of Ingrid Breymann (l.e.i.breymann@utwente.nl). Inschrijven kan na de zomvervakantie via onze website www.beta-oost.nl.  


Terug naar de nieuwsbrief juni 2014