Open Huis Universiteit Twente en Saxion

Laatst bijgewerkt door Bèta Steunpunt Oost

Op zaterdag 4 oktober 2014 bezochten ruim 5000 bezoekers het Open Huis van de Universiteit Twente (UT) en het Saxion Science Festival. De evenementen vonden plaats in het kader van het Weekend van de wetenschap.

imageOpen Huis Universiteit Twente

De Universiteit Twente onthulde aan ruim 3.500 bezoekers haar wetenschappelijke en technologische parels. De bezoekers werden in gebouw de Horst ontvangen om te beginnen aan een uitgezette route vol met beleving van de wetenschap.

Vanuit Bèta Steunpunt Oost stonden stond op de route een stand waar de – vaak jonge - bezoekers hun eerste eigen chip konden maken. Deze chip konden ze daarna in het Twente Academy Leerlingenlab testen en bekijken hoe de vloeistoffen er doorheen  gingen stromen. Daarnaast waren in het Twente Academy Leerlingenlab diverse proeven te zien waaronder de proeven uit de leskoffers “Lab on a chip” en “Quantumwereld”. Voor meer informatie over het open huis van de Universiteit Twente zie hier.

Leskoffer lenen? Neem voor de leskoffer “Lab on a Chip” contact op met Jan Jaap Wietsma en voor de leskoffer “quantumwereld” met Aernout van Rossum of Ingrid Breymann.

                           image

image

Saxion Science Festival

Saxion bracht technologie heel dichtbij ouders en kinderen tijdens het Weekend van de wetenschap. Op zaterdag 4 oktober liepen er ruim 1500 bezoekers in en rondom Saxion en beleefden via proefjes en experimenten zelf hoe leuk en belangrijk technische innovaties zijn voor de wereld van vandaag. Zo deden ze onder andere proeven met het zuiveren van vervuild water, bestudeerden het DNA van kiwi’s, programmeerden lego en maakten kennis met geavanceerde techniek in drones en 3D scanners. De verwondering en het enthousiasme van grote en kleine bezoekers sprak boekdelen: techniek is boeiend voor jong en oud!  


Terug naar de nieuwsbrief oktober 2014