Nieuwsbrief januari 2015

Laatst bijgewerkt door Bèta Steunpunt Oost

bannerNIEUWSBRIEF JANUARI 2015

Beste lezer,

Graag presenteren we u de januari-nieuwsbrief van Bèta Steunpunt Oost.
Klik hier om de nieuwsbrief in pdf te downloaden.

De volgende tijd is gevuld met een gevarieerd programma: De voorbereidingen voor Twents Meesterschap op 28 januari lopen op volle toeren, heeft u zich al opgegeven? Of voor de nascholing “analytische meetkunde” voor wiskunde docenten? Voor uw leerlingen starten binnenkort op de UT verschillende masterclasses en proefstuderen technische wiskunde, bij Saxion het havo excellentieprogramma en bij Windesheim de Wiskunde D module “Logica”. Ook kunt u zich al opgeven om een eigen 3D printer te bouwen. En met NATK4ALL kijken we al vooruit naar het volgende schooljaar.

Genoeg te doen dus, we nodigen u van harte uit!
En wensen u veel leesplezier met deze nieuwsbrief,

Namens de coordinatoren van Beta Steunpunt Oost,
Ingrid Breymann

ACTUEEL
image

28 januari 2015: Twents Meesterschap
Op 28 januari 2015 vindt de 7de editie van de conferentie Twents Meesterschap plaats aan de Universiteit Twente. Deze conferentie is bedoeld voor docenten uit het primair en voortgezet onderwijs, schooldecanen, beleidsmakers, schoolleiders, wetenschappers, studenten en andere professionals. Lees bericht.

image Inschrijving Masterclasses Twente Academy geopend
U kunt uw leerlingen nu inschrijven voor de Masterclasses van Twente Academy die in februari starten. Een breed aanbod van 2 t/m 6 vwo ligt voor de leerlingen klaar. Schrijf snel in, want vol=vol. Lees bericht.
image Proefstuderen bij Technische Wiskunde in Twente
20 januari 2015 kunnen leerlingen met interesse in Wiskunde een dagje proefstuderen bij de opleiding Technische Wiskunde aan de Universiteit Twente. Leerlingen kunnen zich tot 15 januari inschrijven. Lees bericht.

image Havo Excellentie Programma voor talentvolle havisten
Afgelopen jaar is hogeschool Saxion met een aantal scholen een samenwerking gestart voor de ontwikkeling van een Havo Excellentie Programma. Dit programma is bedoeld om havo-leerlingen, die meer kunnen en willen, extra uitdaging te bieden. Lees bericht.
image Module Logica voor vo-scholen
Sinds 2008 verzorgt Windesheim in samenwerking met vo-scholen ieder voorjaar de module Logica. Deze module kan als onderdeel van Wiskunde D gevolgd worden, maar ook van NLT of het vak Interscience. Lees bericht. 
image

Nascholing Analytische Meetkunde start 19 februari 2015
De lerarenopleidingen wiskunde bij de drie technische universiteiten verzorgen in 2015, net als in 2014, een nascholingscursus Analytische Meetkunde. De cursus gaat verbredend en verdiepend in op het nieuwe programma binnen wiskunde B voor havo en vwo. Lees bericht.

TERUGBLIK 
image Henny Kramers-Pals onderscheiden met de Julianapenning
Op 8 december 2014 werd mevr. Henny Kramers-Pals onderscheiden met de Julianapenning van de Universiteit Twente. Mevrouw Kramers-Pals was jarenlang verbonden als vakdidacticus scheikunde aan de lerarenopleiding van ELAN. Lees bericht.
image

Lezingen tijdens “Week van Inspiratie” aan de UT opengesteld voor leerlingen
Aan de Universiteit Twente vond van 24 tot en met 28 november de eerste Week van Inspiratie plaats. De week was bedoeld om studenten en medewerkers van de universiteit te inspireren en te stimuleren en was gevuld met interessante presentaties van vooraanstaande sprekers. Lees bericht.

image Regionale voorronde European Science Olympiad
Op 12 december 2014 vond de regionale voorronde van de European Science Olympiad (EUSO) plaats aan de Universiteit Twente. Tijdens de EUSO ervaren de leerlingen wat het is om een echte wetenschapper te zijn. Lees bericht.
AANKONDIGINGEN 
image Excellente havisten bouwen 3D-printer bij Windesheim; nu de docenten!
In maart 2015 start er een workshop ‘bouw je eigen 3D printer”, speciaal voor docententeams. De workshop duurt 3 dagdelen; waarschijnlijk donderdagmiddag en een hele vrijdag. U kunt zich nu alvast aanmelden voor deze workshop. Lees bericht.
image NATK4ALL – vooraankondiging
De Universiteit Twente en de Universiteit Utrecht hebben van het ministerie van OCW een subsidie ontvangen om samen met alle andere opleidingen in het land een aantal natuurkunde modules te ontwikkelen. Lees bericht.


Nieuwsbrief 
Bèta Steunpunt Oost is een gezamenlijke uitgave van Hogescholen Saxion en Windesheim en Universiteit Twente. Aanmelden of afmelden kan door een e-mail te sturen naar nieuwsbrief@beta-oost.nl.

                                     Nieuwsbrief banner onder