Aan de slag met LEGO in de Saxion LEGO Education Innovation Studio

Laatst bijgewerkt door Bèta Steunpunt Oost

Vanaf 2 september 2015 opent de LEGO Education Innovation Studio haar deuren in de Stadscampus van Saxion. Saxion heeft als speerpunt Living Technology en wil graag een bijdrage leveren aan de behoefte aan hoger geschoold technisch personeel. Met de LEGO Education Innovation Studio wil Saxion kinderen al op jonge leeftijd kennis laten maken met techniek door middel van materiaal van LEGO Education.

imagePabodocenten hebben hiervoor diverse lesmodules ontwikkeld, waarbij de kinderen spelenderwijs worden uitgedaagd met thema’s die aansluiten op hun eigen belevingswereld. Deze lesmodules biedt Saxion aan in het primair- en voortgezet onderwijs, waarmee kinderen volgens het ‘Onderzoekend en Ontwerpend Leren’-principe aan de slag kunnen met materiaal van LEGO Education. Wij zeggen altijd ‘Techniek moet je doen!’ en met deze formule kunnen kinderen al op jonge leeftijd zien hoe leuk techniek kan zijn.

Voor meer informatie kijk op onze website: http://www.saxion.nl/betatechniek/site/activiteiten/lego-education-innovation-studio of download onze brochure


Terug naar de nieuwsbrief juni 2015