Nascholing Statistiek - Inschrijven voor 15 oktober (UT)

Laatst bijgewerkt door Bèta Steunpunt Oost

In deze nascholingscursus worden docenten bovenbouw havo/vwo vertrouwd gemaakt met het nieuwe Statistiek-examenprogramma per 2015 op dit schooltype. In vier bijeenkomsten nemen we de statistische verwerking van (grote) databestanden voor het onderwijs onder de loep.

imageAan de hand van praktijkvoorbeelden (toetsdeskundige Cito) en opdrachten (aangespoord door de deelnemers van de leergang Vernieuwing Wiskundeonderwijs) lopen we langs de nieuwe domeinen van het examenprogramma. Het interpreteren van data wordt een belangrijk issue, inzet van ICT is hierbij onontbeerlijk. Voor leerlingen wordt redeneren belangrijker dan berekeningen uitvoeren.

In alle bijeenkomsten is theoretische verdieping een uitgangspunt, waarna de deelnemers met opdrachten aan de slag gaan. Inhoudelijk sluit de cursus aan bij het ontwikkelde studiemateriaal van de Radboud Docenten Academie Nijmegen.

Praktische informatie
De cursusdata zijn 29 oktober, 19 november, 10 december 2015, 14 januari 2016 telkens van 16.00 tot 20.00 uur, de cursus vindt plaats op de Universiteit Twente.

De kosten zijn €375,00 per docent, inclusief een warme maaltijd, voor de tweede en volgende docent van een schoollocatie €300,00.

Tot 15 oktober kunt u zich hier inschrijven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerard Jeurnink, Nellie Verhoef of Ingrid Breymann.


Terug naar de nieuwsbrief augustus 2015