Meesterproefbegeleiding

Laatst bijgewerkt door Bèta Steunpunt Oost

Kick-Off Meesterproef 2015 Twente Academy

 image

Op vrijdag 13 november organiseert Twente Academy de Kick-Off dag van de Meesterproef voor leerlingen, expertbegeleiders, opdrachtgevers en docenten.

Meesterproefbegeleiding
Voor de afsluiting van het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) worden leerlingen van het technasium uitgedaagd met een meesterproef. Ze worden gekoppeld aan een opdrachtgever uit het bedrijfsleven om een relevant technisch probleem op te lossen. Twente Academy biedt voor de meesterproef begeleiding aan. Studenten uit verschillende vakgebieden, zogenaamde expertbegeleiders, worden gekoppeld aan de leerlingen en zullen
hen gedurende het onderzoek ondersteunen.

Kick-Off dag
Tijdens de Kick-Off dag krijgen leerlingen de gelegenheid om hun expertbegeleider te ontmoeten. Verder is er een workshop ‘Academisch Onderzoek’ waarin de leerlingen aan de slag gaan met nuttige vaardigheden voor tijdens het onderzoek. Parallel aan de workshop is er voor de docenten gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over het begeleiden en beoordelen van de meesterproef.

Daarnaast krijgen alle deelnemers de keuze uit een van drie rondleidingen bij de Universiteit Twente: het ECTM (biomedische technologie), het MESA+ Nanolab of de campus . De Kick-Off dag zal gezamenlijk worden afgesloten met een borrel.

Meer informatie over het programma en aanmelden kan via de website van Twente Academy

 

Terug naar de nieuwsbrief oktober 2015