Nieuwsbrief januari 2016

Laatst bijgewerkt door Ingrid Breymann

bannerNIEUWSBRIEF JANUARI 2016

Allereerst wensen we u natuurlijk een fantastisch 2016. En presenteren we u graag de januari nieuwsbrief van Bèta Steunpunt Oost.

Klik hier om de nieuwsbrief in pdf te downloaden.

Op woensdag 27 januari is de lerarenconferentie Twents Meesterschap, we hopen u dan allen te mogen verwelkomen op de Universiteit Twente. U kunt nog inschrijven tot 20 januari 2016 via www.twentsmeesterschap.nl.

Daarnaast gaan er komende weken weer allerlei activiteiten van start voor havo- en vwo-scholieren. De TopTalentDagen van Saxion komen eraan en er starten weer nieuwe Masterclasses bij Twente Academy. Ook kunt u bijvoorbeeld klassikaal meedoen aan de Mathrace of een middag naar Saxion in het kader van de Internationale Projectweek.  

We wensen u veel leesplezier met deze nieuwsbrief.

Namens de coördinatoren van Bèta Steunpunt Oost,

Ingrid Breymann

 

ACTUEEL 
image TWENTS MEESTERSCHAP
Op woensdag 27 januari 2016 vindt de achtste editie plaats van de conferentie Twents Meesterschap aan de Universiteit Twente. Alle docenten uit het primair- en voortgezet onderwijs, schooldecanen, beleidsmakers, schoolleiders, wetenschappers, studenten en professionals betrokken bij het opleiden van docenten zijn van harte welkom. Lees bericht.
image INSCHRIJVING ANALYTISCHE MEETKUNDE
De lerarenopleidingen wiskunde bij de drie technische universiteiten TU Delft, TU Eindhoven en de Universiteit Twente verzorgen in het schooljaar 2015-2016, net als in de afgelopen jaren, een nascholingscursus Analytische Meetkunde. De inschrijvingen hiervoor zijn nu geopend! Lees bericht.
image MASTERCLASSES
Bent u al bekend met de Masterclasses van Twente Academy? Masterclasses zijn wetenschappelijk onderwijsprogramma’s bedoeld voor nieuwsgierige vwo-scholieren die zich graag verdiepen in één van onze onderzoeksthema’s die passen bij de bachelorstudies van de Universiteit Twente. Lees bericht.
image HAVO TOP TALENT DAGEN MET SAXION 
In het voorjaar van 2016 gaan we weer van start met de Havo Toptalent dagen bij zeven verschillende vo-scholen in de regio. Drie dagen werken getalenteerde havisten binnen hun eigen school in teamverband aan een Living Technology-opdracht. Hierbij staat de impact van de snelle technologische ontwikkelingen op mens en maatschappij centraal. Lees bericht.
image MATHRACE
Leerlingen uit 3 en 4 vwo kunnen deelnemen aan de gratis wiskundewedstrijd “Mathrace” van Twente Academy. Bij deze wedstrijd wordt er wekelijks een opgave op de website van Twente Academy geplaatst. Deze opgaven kunnen worden gebruikt in de wiskundeles door de opgave van de week te behandelen, maar ze kunnen ook worden ingezet als een uitdaging buiten de wiskundeles. De wedstrijd biedt de mogelijkheid om de leerlingen kennis te maken met de leuke kant van wiskunde. Lees bericht.
image DUDOC-BEURS
Een promoverende leerkracht werkt aan de eigen professionele ontwikkeling. Maar ook de school van een docent heeft baat bij een promoverende collega, evenals het schoolvak van de docent.De Nederlandse overheid onderkent dit en wil daarom ambitieuze leerkrachten met potentie graag prikkelen om een promotieonderzoek uit te voeren. Dit doet ze door regelmatig subsidies uit te geven voor het uitvoeren van een promotieonderzoek. Lees bericht.
image PROFIELWERKSTUKKENWEDSTRIJD & MEESTERPROEVENWEDSTRIJD
Twente Academy organiseert dit jaar wederom de Profielwerkstukkenwedstrijd en Meesterproevenwedstrijd! Leerlingen uit 6 vwo die dit jaar hun profielwerkstuk, of op het Technasium hun meesterproef, hebben afgerond kunnen zich aanmelden en hun werkstuk opsturen. De werkstukken worden beoordeeld door docenten aan Universiteit Twente. Lees bericht.
AGENDA REGIONAAL 
image 1-5 feb.: INTERATIONALE PROJECTWEEK
Een week lang werken 140 studententeams – vooral van technische opleidingen van Saxion - aan actuele bedrijfsopdrachten. Ook talentvolle havisten en gaststudenten van internationale hogescholen en universiteiten kunnen deelnemen aan de Internationale Projectweek. Lees bericht.
image VHTO NASCHOLNG INFORMATICA VANAF 2 FEBRUARI
Oracle, IBM, Cisco, Microsoft en VHTO (Platform Diversiteit in IT) bieden informaticadocenten in het voortgezet onderwijs opnieuw gratis nascholing. De nascholing bestaat uit vier avondtrainingen die plaatsvinden bij de genoemde bedrijven in Utrecht, Amsterdam en Schiphol. Graag nodigen we u namens VHTO uit om deze nascholing bij te wonen. Lees bericht.
image 17 feb.: MINI-CONFERENTIE 'BEGELEIDING STARTENDE LERAREN'
Vanuit het project “Begeleiding Startende Leraren” organiseren we op 17 februari een mini-conferentie voor alle scholen in het BSL project in de regio oost. Lees bericht.
TERUGBLIK 
image REGIOFINALE FIRST LEGO LEAGUE
Op zaterdag 28 november en 12 december vonden de FIRST LEGO League regiofinale ’s Stedendriehoek en Oost-Nederland plaats bij Saxion. Deze wedstrijd daagt jongeren tussen 8 -15 jaar uit om techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van opdrachten gericht op profiel- en studiekeuze. Lees bericht.
image MINNAERT THEMA PRIJS
Elk jaar wordt er op de landelijk natuurkunde lerarenconferentie Woudschoten Natuurkunde Didactiek een themaprijs uitgereikt. Een prijs voor het beste onderwijsmateriaal in het thema van de conferentie. Thema dit jaar: ‘moderne Minnaert’. Hij was een van de eerste didactici die inzette op leerling-practica, vooral bekend van het boek ‘Natuurkunde van het vrije veld’. Lees bericht.
image EAPRIL AWARD
Vrijdag 27 november 2015 was de uitreiking van ‘EAPRIL Best Research and Practice Award’ in Luxemburg. Deze prijs werd voor de vierde keer uitgereikt aan het beste project in het veld van onderwijs, leren en instructie, en training en ontwikkeling. Het Datateam Project van de Universiteit Twente heeft hieraan meegedaan en gewonnen! Lees bericht.
image SAXION INNOVATION DAYS
Op donderdag 29 en vrijdag 30 oktober vonden de Saxion Innovation Days plaats bij Saxion Enschede. Een intensief programma waarbij talentvolle havisten én docenten van verschillende scholen in teamverband aan de slag gingen met Living Technology opdrachten. Living Technology is overal, het is wanneer technologie in aanraking komt met mens en samenleving en kan gaan over duurzaamheid, ethiek, zorg, onderwijs, dienstverlening en nog veel meer. Lees bericht.


Nieuwsbrief 
Bèta Steunpunt Oost is een gezamenlijke uitgave van Hogescholen Saxion en Windesheim en Universiteit Twente. Aanmelden of afmelden kan door een e-mail te sturen naar nieuwsbrief@beta-oost.nl.


                              Nieuwsbrief banner onder