HAVO Top Talent dagen

Laatst bijgewerkt door Bèta Steunpunt Oost

Havo Top Talent dagen met Saxion
 

image

In het voorjaar van 2016 gaan we weer van start met de Havo Toptalent dagen bij zeven verschillende vo-scholen in de regio. Drie dagen werken getalenteerde havisten binnen hun eigen school in teamverband aan een Living Technology-opdracht. Hierbij staat de impact van de snelle technologische ontwikkelingen op mens en maatschappij centraal.

Het beloven intensieve dagen te worden, waarin de havisten kennismaken met een nieuwe vorm van onderwijs, waarbij de 21st Centrury Skills centraal staan. Persoonlijke ontwikkeling, het stimuleren en ontdekken van eigen talent en het werken in teamverband behoren tot de speerpunten. Tijdens deze drie dagen brengen de leerlingen onder andere een bezoek aan een bedrijf uit de regio en werken ze naar de eindpresentatie toe. Hierbij worden zij begeleidt door twee studenten van het Saxion Top Talent Programma.

De Havo Top Talent Dagen zijn onderdeel van Saxion Programma Bètatechniek. Aanleiding voor de opstart van dit programma is dat binnen het voortgezet onderwijs een dringende behoefte bleek om onderwijsaanbod te creëren voor havoleerlingen die meer kunnen en meer willen.

Meer informatie is te vinden op de site.

Terug naar de nieuwsbrief januari 2016