First Lego League

Laatst bijgewerkt door Bèta Steunpunt Oost

Herta Lebenstein Realschule en De Telgenborch winnaars regiofinale FIRST LEGO League


  
Op zaterdag 28 november en 12 december vonden de FIRST LEGO League regiofinale ’s Stedendriehoek en Oost-Nederland plaats bij Saxion. Deze wedstrijd daagt jongeren tussen 8 -15 jaar uit om techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van opdrachten gericht op profiel- en studiekeuze.

image

De afgelopen maanden werkten de leerlingen samen met hun begeleiders aan een maatschappelijk probleem rondom afvalverwerking en daarnaast bouwden zij hun LEGO-robot. Op de finaledag heeft elk team de resultaten van hun onderzoek en de werking van hun LEGO-robot aan de jury gepresenteerd. Daarnaast kreeg ieder team punten voor de samenwerking tijdens het hele traject en op de finaledag zelf.
 

Benelux finale

De Herta Lebenstein Realschule uit Stadhlohn Duitsland is dit jaar het winnende team van de regiofinale Stedendriehoek. De Telgenborch uit Almelo ging dit jaar wederom met de eerste prijs naar huis tijdens de regiofinale Oost-Nederland. De winnende teams gaan door naar de Benelux-finale in Venlo die plaatsvindt op 30 januari 2016 waar zij strijden om de eerste plaats en een ticket naar het World Wide First LEGO League 

Festival in de Amerikaanse stad St. Louis.

De FIRST LEGO League is onderdeel van Saxion Programma Bètatechniek. Meer informatie vindt u op de website.

 image 

Terug naar de nieuwsbrief januari 2016