Mini-conferentie 'Begeleiding Startende Leraren'

Laatst bijgewerkt door Bèta Steunpunt Oost

17 februari - Mini-conferentie ‘Begeleiding Startende Leraren’

 

Vanuit het project “Begeleiding Startende Leraren” organiseren we op 17 februari een mini-conferentie voor alle scholen in het BSL project in de regio oost. Eerste resultaten van het landelijke onderzoek en inspirerende workshops staan op het programma.

Tijdens deze conferentie komt de hoofdonderzoeker dr. Michelle Helms-Lorenz uit Groningen een keynote houden over de eerste resultaten van het onderzoek. Daarnaast zoeken we de verdieping op aan de hand van een aantal veelvoorkomende thema's, zoals hoe kun je ICALT breder inzetten, kwaliteit van starters beter benutten, een doorlopende leerlijn creëren en hoe waarborg je de kwaliteit van de begeleiders en coaches. Meer inhoudelijke informatie over de workshops vind je binnenkort op de blog: www.begeleidingstartendelerarenblog.wordpress.com.

image

 

Programma:
12.30 uur: inloop
13.00 uur: opening + key note van dr. Michelle Helms-Lorenz
13.40 uur: mogelijkheid tot het stellen van vragen aan dr. Michelle Helms-Lorenz

14.15 uur: workshop ronde 1

  • Doorlopende leerlijn: vanaf de lerarenopleiding en verder
  • Hoe gebruik je de kwaliteit van de starters in het team?
  • Creatieve begeleidingsvormen

15.45 uur: workshop ronde 2

  • Doelen en fasering van het inductieprogramma
  • Vakcoaches: een rol van betekenis
  • ICALT: begeleiding in zone van naaste ontwikkeling

16.45 uur: borrel

Plaats:
Windesheim (Zwolle)

Inschrijven:
Deze conferentie is ter vervanging van de ontwikkelgroepbijeenkomst voor scholen in het BSL project. Voor deze conferentie nodigen we iedereen van harte uit om alle collega's mee te nemendie te maken hebben met het begeleiden van startende leraren.

Iedereen dient zich in te schrijven op de website.

Gezocht:
Voor de conferentie zijn we op zoek naar starters die een video-boodschap willen maken. In deze video-boodschap geeft hij/zij een tip/punt van aandacht/anekdote omtrent het begeleiden van starters. Kent u een starter op school, die het leuk zou vinden om dat te doen? Laat het mij dan weten door een e-mail te sturen naar: k.e.m.evers@utwente.nl.

Terug naar de nieuwsbrief januari 2016