De Hannover Messe

Laatst bijgewerkt door Bèta Steunpunt Oost

Bezoek de grootste innovatie- en technologiebeurs van Europa

image


Op maandag 25 april organiseert de University of Twente in samenwerking met Scienceguide.nl een inspirerend bezoek aan de Hannover Messe voor 300 leerlingen van 4 & 5 havo en 5 & 6 vwo.

De Hannover Messe

De Hannover Messe is de grootste innovatie- en technologiebeurs van Europa die elk voorjaar plaatsvindt in Hannover, Duitsland. Ruim 6000 interessante bedrijven en organisaties uit zo’n 70 landen exposeren op de beurs en laten hun nieuwste innovaties en uitvindingen zien op het gebied van ICT, industriële technologie en automatisering, duurzaamheid, energie- en milieutechnologie, technologisch onderzoek en nog veel meer. Het is een inspirerende plek om rond te kijken, en een groot deel van de politieke top zoals Angela Merkel, Barack Obama en Mark Rutte zullen op de beurs aanwezig zijn. Op de beurs is speciale aandacht voor jongeren en technologie, en tijdens het bezoek gaan de deelnemers bezig met een speciale opdracht, waarmee ze kans maken op een leuke prijs.

Een echte VIP behandeling

De leerlingen krijgen een vipbehandeling op de beurs. Na vertrek met bussen vanuit verschillende opstapplaatsen in de regio gaan de leerlingen naar Hannover. Hier worden ze ontvangen bij het Holland Paviljoen, volgen een rondleiding langs alle exposerende bedrijven en inspirerende lezingen van onder andere prof.dr.ing. Guus Rijnders (hoogleraar Anorganische Materiaalkunde van de University of Twente en wetenschappelijk directeur MESA+) en prof.dr.ir. Erwin Hans (hoogleraar Technische Bedrijfskunde, University of Twente).

Zelf aan de slag

Na de lunch gaan de leerlingen in kleine groepjes aan de slag met een leuke opdracht waar prijzen aan verbonden zijn. In het kort: de leerlingen zoeken twee aansprekende innovaties van bedrijven op de beurs, beschrijven deze en creëren zelf een nieuw product door deze innovaties met elkaar te verbinden. De groep met de mooiste/ beste oplossing sleept een mooie prijs in de wacht: extra hulp van University of Twente-experts bij Profielwerkstukken en een inspirerende middag in het leerlingenlab van de University of Twente.

De inschrijving is geopend

Laat deze unieke kans niet voorbij gaan en schrijf uw leerlingen in! Zij kunnen zich individueel inschrijven en als u uw scholieren wilt begeleiden kunt u hiervoor een email naar de organisatie sturen.

Meer informatie kunt u natuurlijk op de website vinden.

image

Terug naar de nieuwsbrief maart 2016