MediCamp

Laatst bijgewerkt door Bèta Steunpunt Oost

MediCamp op de University of Twente

image
Speciaal voor leerlingen in het voortgezet onderwijs die interesse hebben in (technisch-) medische studies wordt van 2 tot en met 6 mei het MediCamp op de University of Twente georganiseerd! Tijdens het vijfdaagse kamp krijgen leerlingen uit 4, 5 en 6 vwo de kans om in de wereld van Technische Geneeskunde en Biomedische Technologie te duiken.

De leerlingen gaan zich verdiepen in biomedische thema’s zoals Sport en Regulatie. Aan de hand van practica gaan ze verschillende testjes op zichzelf uitvoeren om de werking van het lichaam nader te bekijken. Ze worden daarnaast rondgeleid op de campus langs o.a. het medische onderzoekscentrum ECTM waar zij innovatieve medische apparatuur kunnen zien die bij deze studies wordt gebruikt. Er staat ook een bezoek aan een medisch bedrijf gepland, zodat leerlingen een goed beeld krijgen van waar ze met een medische studie nog meer terecht kunnen komen, naast het ziekenhuis.

Het kamp is zeer geschikt voor studiekeuzeoriëntatie. Het MediCamp is waardevol voor zowel scholieren die twijfelen over een medische studie, als scholieren die hun kansen op toelating willen vergroten. Na afloop van het kamp ontvangen de deelnemers een certificaat, wat een mooie aanvulling is voor hun portfolio voor de decentrale selectie. Daarnaast is het MediCamp gericht op scholieren met een algemene interesse in het menselijk lichaam, die uitdaging zoeken en/of willen proeven van het leven als medisch student. Voor vijf dagen in de huid kruipen van een arts en medisch onderzoeker, betalen de deelnemers €275. Als twee leerlingen zich samen aanmelden betalen ze samen €500 in plaats van €550.

Meer informatie over het MediCamp, vindt u op www.twenteacademy.nl/medicamp.

Terug naar de nieuwsbrief maart 2016