Wiskunde D

Laatst bijgewerkt door Bèta Steunpunt Oost

Wiskunde D

image

Dertig leerlingen van het Carolus Clusius College, het Greijdanus en het Vechtdal volgen momenteel een wiskunde D-module op Hogeschool Windesheim. Student-assitenten van de Universiteit Twente begeleiden 40 leerlingen bij wiskunde D online.

Wiskunde D module op Windesheim

Op Windesheim zijn we weer gestart met een wiskunde D voor leerlingen. Een kleine 30 leerlingen van het Carolus Clusius College, het Greijdanus, en het Vechtdal (Ommen en Hardenberg) komen regelmatig naar de campus om les te krijgen van twee wiskunde docenten van Windesheim.

Eind maart is de laatste lesdag, waarna de leerlingen zich tijdens een terugkomdag gaan voorbereiden op de toets die op hun eigen school afgenomen zal worden. Het certificaat mogen ze in mei op Windesheim in ontvangst nemen!

Wiskunde D dag op Windesheim

Daarnaast organiseert Windesheim een Wiskunde D dag op 17 maart. Op deze dag ontvangen leerlingen uit Assen vier workshops van de Wiskunde docenten. Interesse in de mogelijkheden voor het volgende schooljaar? Dan kunt u contact opnemen met Wim Rietberg: wjar.rietberg@windesheim.nl.

Wiskunde D online via Universiteit Twente

De Universiteit Twente neemt deel aan het landelijke project “Wiskunde D online”: leerlingen volgen wiskunde D via online leermateriaal en sturen uitgewerkte opdrachten naar één van de deelnemende Universiteiten. Daar wordt hun huiswerk nagekeken en becommentarieerd door student-assistenten. Dit schooljaar worden leerlingen van 5 vwo begeleid, volgend schooljaar wordt een programma voor 4 en 5 vwo aangeboden.

Voor meer informatie zie http://portal.ou.nl/web/wiskunde-d-online.  Contactpersoon voor de Universiteit Twente is Ingrid Breymann: l.e.i.breymann@utwente.nl.

Terug naar de nieuwsbrief maart 2016