De RED Engineers Challenge

Laatst bijgewerkt door Bèta Steunpunt Oost

De RED Engineers Challenge


De RED Engineers Challenge, jaarlijks georganiseerd door Twente Academy Young, Saxion en Twente Branding, krijgt dit jaar een nieuwe invulling. Deelnemende scholen volgen in mei en juni twee gastlessen over duurzaamheid, duurzame innovaties en ontwerpen. Tijdens de finaledag presenteren de deelnemers hun ideeën. De vier beste ideeën gaan door naar het televisieprogramma GreenTech (RTL4).

De deelnemende teams bedenken tijdens de gastlessen een uitvinding die de wereld weer een stukje groener maakt. Tijdens de RED Engineers finaledag op 9 juli worden de ideeën voor duurzame uitvindingen aan de jury en de andere deelnemende scholen gepresenteerd. De vier teams met de beste ideeën gaan door naar de uitzending van televisieprogramma GreenTech (RTL4), om in de studio een echt werkend prototype te bouwen!

De RED Engineers Challenge is voor leerlingen uit groep zes van de basisschool t/m de tweede klas van het voortgezet onderwijs.

Inschrijvingen voor dit jaar zijn inmiddels gesloten, maar de voortgang van de Challenge is te volgen via de social-mediakanalen:
• @RED_Engineers16
facebook.com/REDEngineers
twente.com/redengineers

image

Terug naar de nieuwsbrief juni 2016