Nascholing Informatica van Netwerk Noord

Laatst bijgewerkt door Bèta Steunpunt Oost

Nascholing Informatica van Netwerk Noord


Netwerk Noord biedt vanaf september een nascholing Informatica aan die is afgestemd op het nieuwe examenprogramma dat naar verwachting vanaf 2019 zal gelden.

In de nascholing concentreren we ons op Agent Based Modeling. Deze modelleertechniek is zeer geschikt om stapsgewijs modellen op te bouwen van verschijnselen die men nog niet volledig begrijpt en vervolgens die te verkennen door het runnen van simulaties. Hierbij is vaak geen geavanceerde wiskunde-kennis nodig.

De cursus bevat vier bijeenkomsten:
• In de eerste bijeenkomst maken we kennis met de programmeertaal NetLogo, analyseren we een aantal simpele modellen, en voeren we hiermee een aantal simulaties uit.
• In de tweede bijeenkomst verdiepen we ons in agents, verkennen we emergent gedrag (emergent behavior), concentreren we ons op verschillende niveaus van abstractie (abstraction levels) en experimenteren we weer met een aantal modellen.
•  In de derde bijeenkomst brengen we het geleerde in de praktijk en gaan we zelf modellen bouwen.
•  In de vierde bijeenkomst concentreren we ons op de verificatie en validatie van modellen. Daarnaast gaan we onze experimenten verfijnen.

Tijdens de cursus besteden we aandacht aan de manier waarop we het onderwijs over modelleren en simuleren in de klas vorm kunnen geven. Naast de bijeenkomsten zullen er ook skype sessies ter ondersteuning gehouden worden.

Meer informatie

Deze cursus is ontwikkeld in samenwerking met Bètasteunpunt Amsterdam. De bijeenkomsten zullen plaatsvinden op de Rijksuniversiteit Groningen.

Data: Donderdagen 15 sept, 6 oktober, 10 november en 8 december van 15:00 - 19:00. Kosten: €350,- per deelnemer.

Meer informatie leest u op de website of neemt u contact op met Nataša Grgurina,
Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier Netwerk Noord nascholing.

Terug naar de nieuwsbrief juni 2016