Wiskunde D-dag aan de University of Twente

Laatst bijgewerkt door Ingrid Breymann

Wiskunde D-dag aan de University of Twente


Dinsdag 10 mei organiseerde de University of Twente een wiskunde D-dag voor leerlingen uit 4 vwo die online wiskunde D volgen. De leerlingen volgden een hoorcollege en een werkcollege en leerden hun student-begeleiders kennen. De dag werd afgesloten met een rondleiding over de campus van de University of Twente.

Vanaf dit jaar is er een pilot bezig, waarbij online wiskunde D les gegeven wordt aan leerlingen van 4 VWO. De leerlingen leveren ook huiswerk in en dat wordt nagekeken door studenten, onder andere Viola en ik.image

Nu is het natuurlijk wel leuk om bij die leerlingen van wie je elke week een bestandje ontvangt, ook een gezicht te leren kennen. Dat is dinsdag 10 mei gebeurd. Toen is er een wiskunde D dag georganiseerd op de UT, waarbij alle leerlingen die wij nakijken welkom waren.

's Morgens was er eerst een college van A. Stoorvogel over signalen, waarna ze in een soort werkcollege daar zelf mee aan de slag konden. Dit werd door velen best wel pittig gevonden, maar doordat het ijverige leerlingen zijn en de docenten ook druk meegedacht hebben kwamen ze er toch wel uit. Na al deze brein-activiteit had iedereen wel trek in een broodje, dus we hebben met z'n allen gelunched.

image

Deze leerlingen zijn natuurlijk al enthousiast voor wiskunde, anders deden ze vast geen wiskunde D, maar ze komen wel uit alle windstreken. Dus of ze enthousiast zijn om naar Enschede te komen om te studeren over een paar jaar is niet zo zeker. Dus om ze een beeld te geven van hoe leuk studeren hier op de campus eigenlijk is, hebben Viola en ik een rondleiding geoganiseerd. We zijn langs de cultuur en sport faciliteiten gegaan, hebben de vele besturen in de Bastille aangewezen en tot slot zijn we ook nog even wezen kijken bij mij thuis, een echt studentenhuis waar menigeen zijn ogen uitkeek. Toen was het voor iedereen alweer tijd om terug te gaan, maar aan de positieve geluiden te horen zal er zeker een vervolg komen op deze dag.

Laura Visser

Laura Visser (bovenste foto) is samen met Viola Neumann (onderste foto) studentbegeleider van de Universiteit Twente die binnen het project “Wiskunde d online” het huiswerk van de leerlingen nakijken. Voor meer informatie over het project en mogelijkheden tot deelname zie http://portal.ou.nl/web/wiskunde-d-online, Universiteit Twente gaat volgend schooljaar door met ondersteuning binnen dit project.

image

Terug naar de nieuwsbrief juni 2016